Trend Gaya, Warna dan Penambahbaikan Bilik Air Master tahun 2019

Gaya Peralihan menjadi gaya No 1 apabila farm house kehilangan polulariti, menurut Kajian Trend Bilik Air Houzz.com

Kebanyakan pemilik rumah yang membina semula bilik air master mereka memilih palet yang menenangkan, neutral untuk melengkapkan ruang dengan gaya peralihan, kontemporari dan moden, mengikut data Houzz yang terbaru. Gaya rumah ladang pula, yang telah meningkat popular dalam penambahbaikan bilik air master dalam tahun-tahun kebelakangan ini, telah hilang polulariti.

Kajian aliran pancuran mandi Houzz AS 2019 mengambil suara daripada lebih daripada 1,300 pengguna yang telah menyelesaikan pembinaan bilik air master baru dalam 12 bulan terkini, sedang menjalankan atau merancang untuk memulakan satu dalam tiga bulan ke depan. Berikut adalah gaya, warna dan dinding dan kemasan dinding yang paling kerap dipilih.

Gaya peralihan bergabung dengan rupa tradisional dan gaya kontemporari.

gaya bilik air terkini

Peralihan Adalah Gaya Paling Popular untuk Bilik Air Master

Sembilan dalam 10 pemilik rumah menukar gaya bilik air master mereka semasa pengubahsuaian, dan lebih daripada satu perlima (21%) memilih gaya peralihan, menjadikannya gaya reka bentuk yang paling popular untuk bilik air master yang terkini. Gaya peralihan menggabungkan unsur klasik rupa tradisional dengan garisan yang kemas dan palet warna halus gaya kontemporari – contohnya, gaya Shaker dengan perkakasan yang rapi dan pencahayaan dan cermin yang diperkemas .

Gaya moden datang sebagai gaya reka bentuk kedua yang paling popular (20%) untuk bilik air master baru. Kedua-dua gaya moden dan gaya peralihan mendapat pertambahan pada 2019, melonjak 5 mata peratusan masing-masing berbanding 2018. Kedua-dua gaya dipasangkan dengan palet warna tenang neutral.

Sementara itu, gaya reka bentuk kontemporari (16%) dan tradisional (9%) jatuh populari di kalangan pemilik rumah yang membina semula bilik air master mereka, masing-masing turun 4 dan 5 mata peratusan, dari tahun sebelumnya. Gaya rumah pertanian, yang telah melonjak kepada 7% pada 2018, jatuh kepada 4% pada tahun ini.

gaya bilik air putih

Putih adalah warna yang paling popular untuk bilik air master baru, manakala warna kelabu adalah warna yang paling popular untuk dinding di luar tempat pancuran.

Putih dan Kelabu Adakah Pilihan Warna Teratas

Pemilik rumah yang mengubahsuai bilik air master mereka menunjukkan keutamaan yang kuat untuk nada neutral dalam elemen utama bilik: perabot perkakasan, kaunter, lantai dan dinding. Kelabu dan putih adalah pilihan warna atas keseluruhan. Inilah caranya warna dipecahkan dengan ciri bilik air:

Perabot perkakasan. Putih adalah pilihan warna atas untuk vanities dinaikkan (34%), diikuti oleh kayu (29%), kelabu (16%) dan coklat (6%).

Kaunter. Putih merupakan pilihan No 1 untuk countertop baru (46%), diikuti oleh pelbagai warna (18%), kelabu (12%) dan kuning air (10%).

Lantai. Kelabu adalah pilihan utama lantai bilik master yang ditambah baik di luar tempat pancuran (31%), diikuti oleh putih (19%), kuning air (15%) dan berwarna-warni (13%). Putih semakin popular di kalangan pemilik rumah, meningkat 3 mata peratusan dari 2018, apabila hanya 16% daripada pengubahsuaian lantai adalah putih.

Tembok. Untuk dinding di luar tempat pancuran, kelabu adalah pilihan yang paling popular (29%), dengan putih yang kedua (27%), diikuti dengan krim (13%) dan biru (13%).

Dinding pancuran mandian. Untuk dinding dinaikkan di dalam tempat pancuran, warna yang paling popular adalah putih (40%), kelabu (20%) dan kuning air (14%).

bilik air kayu

Majoriti (84%) pemilik rumah yang menambah baik bilik air master mereka menaik taraf kemasan dinding.

senarai renovation bilik air

Faucet, Kekemasan Dinding, dan Lantai adalah ciri utama untuk di naik taraf

Walaupun faucets adalah ciri yang paling biasa (88%) untuk dinaik taraf semasa projek bilik air master, majoriti pemilik rumah menyelesaikan ciri-ciri utama termasuk kemasan dinding (84%), lantai (84%), mandi (83%), countertop (80%) dan sinki. (78%).

Penyimpanan juga penting kepada banyak pemilik rumah: 77% memasang kabinet perkakasan, 31% kabinet perubatan dan 31% kabinet lain.

Lantai ini mempunyai jubin seramik, yang bersama-sama dengan jubin porselin, adalah bahan utama untuk lantai baru di luar tempat pancuran.

lantai bilik air

Bahan Paling Popular untuk Lantai dan Dinding Di Luar Tempat Pancuran

Lantai. 84% daripada pengubahsuaian rumah menaik taraf lantai sebagai sebahagian daripada pengubahsuaian bilik air master mereka, jubin seramik atau porselin adalah pilihan utama untuk lantai di luar tempat pancuran.

Populariti batu semula jadi – marmar, granit, travertine, batu tulis, kuarzit, onyx dan batu kapur – untuk lantai di luar tempat pancuran menurun (25% pada 2019, berbanding dengan 30% pada tahun 2017). Sementara itu, lantai vinyl / tahan lasak dan kayu kejuruteraan semakin meningkat, meliputi 10% daripada keseluruhan lantai yang diubahsuai pada tahun 2019, berbanding dengan 6% pada tahun 2017.

Tembok. Untuk dinding di luar tempat pancuran, kemasan yang utama ialah cat (74%), diikuti dengan jubin seramik atau porselin (28%). 

style transitional bilik air master

The 2019 US Houzz Bathroom Trends Study mengumpulkan maklumat daripada 1,360 pengguna berdaftar yang melaporkan bahawa mereka adalah pemilik rumah berusia 18 tahun atau lebih dan telah menyelesaikan remodel bilik air master atau tambahan dalam 12 bulan yang lalu, sedang dalam pembinaan atau merancang untuk memulakan dalam tiga bulan akan datang. Tinjauan itu dijalankan antara 19 Jun dan 2 Julai 2019.

Artikel asal di sini.

Muat turun kajian penuh di sini

error: